Acord nou între UE și compania care produce Remdesivir. Ce prevede

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Compania farma care produce Remdesivir a încheiat joi, 8 octombrie, un acord comun de achiziție cu Comisia Europeană. Documentul va permite accesul rapid și echitabil la remdesivir pe teritoriul Uniunii Europene.

Compania farma care produce Remdesivir, Gilead Sciences, a semnat joi, 8 octombrie, un acord de achiziție cu reprezentanții Comisiei Europene care va permite accesul rapid și echitabil la Veklury, denumirea comercială a remdesivir, prima terapie antivirală a cărei eficiență a fost dovedită în tratarea COVID–19 pe teritoriul Uniunii Europene (UE), se arată într-un comunicat.

Acest acord permite țărilor din UE, Spațiul Economic European și Marea Britanie să achiziționeze Veklury, cu supervizarea Comisiei Europene, atât pentru necesitățile în timp real, cât și pentru asigurarea stocurilor necesare. Totodată, el permite realizarea acestor achiziții pe parcursul următoarelor șase luni și include opțiunea de a fi extins. Documentul înlocuiește Instrumentul de Asistență pentru Situații de Urgență (ESI) care a permis Comisiei Europene (CE) să achiziționeze Veklury pentru Statele Membre UE, inclusiv UK, în intervalul august – octombrie 2020. 

Compania a anunțat că va onora comenzile începând cu data de 12 octombrie 2020.
 
Comisia Europeană a acordat o autorizație condiționată de introducere pe piață a Veklury pe 3 iulie 2020, pe baza datelor din studiul aleatoriu, dublu orb, controlat cu placebo ACTT-1, care a demonstrat eficacitatea și siguranța clinică a Veklury în tratarea pacienților infectați cu COVID-19 care suferă de pneumonie și au nevoie de oxigen suplimentar. Autorizația a fost susținută, de asemenea, de date din alte două studii clinice randomizate care demonstrează eficacitatea și siguranța Veklury în protocoale de tratament care durează 5 și 10 zile. Suplimentarea aprovizionării cu Veklury va extinde accesul la tratament a pacienților infectați cu noul coronavirus, oferindu-le posibilitatea de a-și reveni mai rapid și, în consecință, de a reduce durata de spitalizare și nevoia de utilizare a resurselor de asistență medicală
 
Se estimează că cererea globală pentru tratament să fie acoperită până la finalul acestei luni. Compania a produs mai mult de două milioane de cursuri de tratament Veklury în acest an, crescând capacitatea de aprovizionare de peste 400 de ori față de nivelul din ianuarie 2020. Compania mai precizează că este pregătită să producă mai multe milioane de cursuri de tratament în 2021, dacă va fi necesar. Remdesivir a fost aprobat sau autorizat pentru utilizare temporară ca tratament COVID-19 în aproximativ 50 de țări din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0