Actrița Christina Applegate, după diagnosticul de scleroză multiplă: a fost un drum greu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Descriere foto: Christina Applegate, captură video YouTube/ Dead to me
Descriere foto: Christina Applegate, captură video YouTube/ Dead to me

Actrița Christina Applegate, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în vară că suferă de scleroză multiplă.

Actrița Christina Applegate a scris pe rețelele sociale cum arată viața ei după ce a primit, în vară, diagnosticul crunt de scleroză multiplă. Vedeta a împlinit recent 50 de ani și a transmis un mesaj emoționant.

”Da, am împlinit 50 de ani astăzi. Și am scleroză multiplă. A fost o perioadă foarte grea.  Trimit atât de multă dragoste pentru voi toți în această zi. Mulți suferă astăzi, iar eu mă gândesc la voi. Fie ca noi să găsim acea putere de a ne ridica capul. Al meu se află în prezent pe pernă. Dar încerc", a scris Christina Applegate pe Twitter.

Actrița a vorbit pentru prima oară despre boala ei în luna august, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu această afecțiune. "A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oamenii pe care îi cunosc care au și ei această afecțiune", a împărtășit ea la vremea respectivă. "A fost un drum greu. Dar, după cum știm cu toții, drumul continuă. Cu excepția cazului în care un nemernic îl blochează".

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală a sistemului nervos central care întrerupe comunicarea dintre creier și alte părți ale corpului, potrivit National Institutes of Health (NIH). Nu este clar ce anume determină, mai exact, ca oamenii să dezvolte această boală, iar "evoluția, gravitatea și simptomele specifice" ale bolii nu pot fi prezise la niciun pacient, conform Societății Naționale de Scleroză Multiplă (NMSS).

Simptomele comune ale sclerozei multiple includ probleme de vedere, tulburări cognitive și senzații de amorțeală, înțepături sau "furnicături", explică NIH. Unii pacienți se confruntă, de asemenea, cu dureri, dificultăți de vorbire, tremurături, amețeli și depresie. În prezent, nu există un tratament pentru această boală, explică NIH, deși tratamentul poate calma crizele. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel