Acuzații grave în cazul morții prof. dr. Istvan Bedenek: era legat de pat - avem filmarea

DCMedical Team |
Data publicării:
Imre Benedek    Foto: captură video Antena 3
Imre Benedek Foto: captură video Antena 3

Tot mai multe probleme ale spitalelor COVID-19 ies la suprafață. Familia profesorului Istvan Benedek acuză că acesta a fost legat de pat, deși era coerent și ruga insistent să nu-l lege. Mai mult, fratele său spune că există și o filmare.

Acuzații grave despre decesul profesorului dr. Istvan Benedek, cel care a realizat primul transplant de măduvă la un adult, din România. Fratele său, Imre Benedek, profesor universitar doctor, acuză că fratele său, care a murit de COVID-19, a fost legat de pat, deși vorbea coerent și spunea că nu e cazul să îl lege, ba chiar roagă să nu fie legat, însă rugămințile lui nu sunt ascultate.

Familia a lansat acuzații grave la adresa celor care l-au tratat. „Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este sentimental foarte greu de acceptat.

Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe.

Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros”, spune Imre Benedek.

„Nu nu trebuie să dăm în sistemul medical, trebuie să scuturăm niște oameni, pentru că sistemul medical are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări dar până când politicul nu ia caz despre aceşti domn care conduc și care prin birocrația, omoară dorința de a face bine cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român care este cetățean european nu merge”, a spus profesorul universitar doctor Benedek Imre, fratele lui Benedek István, la Antena 3.

A ralizat primul transplant de măduvă la un pacient adult

Doctorul Benedek István a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 la secția clinică de Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mureş, unde au mai fost depistate pozitiv cu coronavirus 11 cadre medicale în luna august a anului trecut. El a fost internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş unde a murit pe 1 septembrie. Urma să împlinească 72 de ani în luna octombrie.

Benedek Istvan este medicul care a realizat primul transplant de măduvă din România. Se întâmpla în luna septembrie 2001, iar în 2003 a efectuat primele transplanturi la bolnavi cu leucemie acută.

Sub conducerea sa, în calitate de şef al Secţiei Clinice de Hematologie a Spitalului de Urgenţă Mureş, a fost înfiinţat în 2001, Compartimentul de Transplant Medular. Aici s-au efectuat operaţii de transplant autolog cât şi alogen pentru leucemii acute, boala Hodgkin, limfom malign non-Hodgkin, mielom multiplu, leucemie limfatică cronică, leucemie granulocitară cronică, scleroză multiplă şi boli autoimune.

În luna august 2013, la Târgu Mureş a realizat şi primul transplant alogen de celule stem hematopoietice de la donator neînrudit.

În 1999, Benedek Istvan a fost cel care a pus bazele Centrului de Transplant de măduvă din Târgu Mureș – instituție medicală care este membru în Comisia Europeană de Transplant Medular din 2002.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel