Adaugă lămâie în cafea și vei descoperi efecte incredibile

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cafeaua și lămâia sunt două ingrediente cu proprietăți recunoscute. Însă, dacă le combinăm, se multiplică efectele lor benefice? Află în articol. 

O nouă combinație face furori în rândul iubitorilor de cofeină - cafea cu lămâie. Ideea de a pune sucul unei lămâi în 240 ml de cafea le surâde multora. Însă are beneficii pentru sănătate? 

Deși poate părea o combinație neobișnuită pentru unii oameni, pentru alții promite efecte pozitive asupra sănătății.

Beneficiile cafelei

Despre cafea se știe că este o băutură stimulantă, capabilă să îmbunătățească unele aspecte precum memoria, concentrarea și oboseala.

Un consum regulat de cafea ar reduce riscul de boli cardiovasculare și probleme metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2.

Beneficiile lămâii

Cel mai important nutrient al său este vitamina C. Aceasta îndeplinește funcții-cheie în organism, precum dezvoltarea oaselor, și vindecarea rănilor. În plus, la nivel metabolic permite activarea vitaminelor B, conversia colesterolului în acizi biliari și transformarea triptofanului în serotonină.

Acest micronutrient important acționează în sinergie cu alte elemente, cum ar fi flavonoidele, carotenii, alcaloizii și uleiurile esențiale. Datorită acestora, știința a reușit să le raporteze la unele efecte pozitive asupra sănătății:

De ce să bei cafea cu lămâie

1. Ajută la arderea grăsimii

Ştim că lămâia este folosită în acest sens, în special în multe diete. În combinație cu cafeaua, stimulează ţesutul adipos şi metabolizează carbohidraţii şi grăsimile.

2. Scapi de migrene

Una dintre ipoteze sugerează că, în urma consumului de cafea, apare efectul vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că strânge vasele de sânge şi reduce circulaţia sangvină dinspre cap, eliminând durerea. 

3. O piele mai sănătoasă

Un consum ridicat de fructe și legume îmbunătățește aspectul pielii. În plus, dacă este vorba de lămâie sau alte citrice, vitamina C stimulează sinteza colagenului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel