Adele, diagnostic crunt. Primele semne ce nu trebuie ignorate: S-a întâmplat din cauza strănutului. E foarte gravă, durerea e foarte rea

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Adele - Foto: Instagram Adele
Adele - Foto: Instagram Adele

Adele a dezvăluit pe scenă diagnosticul grav de care suferă. Anunțul care i-a șocat pe toți. "Durerea e foarte rea, diagnosticul e foarte grav".

Adele este una dintre cele mai cunoscute și iubite artiste la nivel mondial, iar anunțul pe care l-a făcut în ajunul Anului Nou i-a șocat pe fanii ei.

Adele, în vârstă de 34 de ani, a dezvăluit diagnosticul pe care l-a primit de la medici și a spus că "durerea de nervi e foarte rea".

Astfel, potrivit lui Adele, aceasta suferă de sciatică.

"Trebuie să mă legăn în aceste zile, deoarece am o sciatică foarte gravă", a spus Adele în timp ce șchiopăta, potrivit unui raport al Cosmopolitan UK.

Ce este sciatica, boala de care suferă Adele. Care sunt primele semne că ai sciatică

VEZI ȘI: Martina Navratilova, diagnosticată cu cancer de gât și sân. Atenție la infecția cu HPV: Va durea o vreme, dar voi lupta!

Nervul sciatic începe de la măduva spinării, trece prin șolduri și fese și apoi se ramifică în josul fiecărui picior.

Nervul sciatic este cel mai lung nerv din corp și unul dintre cei mai importanți. Acesta are un efect direct asupra capacității de a vă controla și simți picioarele. Atunci când acest nerv este iritat, veți avea sciatică.

Sciatica implică o senzație care se poate manifesta ca o durere moderată până la severă în spate, fese și picioare. De asemenea, este posibil să simțiți slăbiciune, arsură sau durere ascuțită sau amorțeală în aceste zone.

Sciatica este un simptom cauzat de o leziune subiacentă a nervului sciatic sau a unei zone care afectează nervul, cum ar fi vertebrele, care sunt oasele din gât și spate.

Dacă vă confruntați cu dureri care pornesc din partea inferioară a spatelui, trecând prin zona feselor și ajungând la membrele inferioare, este vorba de obicei de sciatică.

Sciatica este rezultatul unei leziuni sau al unei deteriorări a nervului sciatic, astfel încât alte simptome de deteriorare a nervului sunt de obicei prezente odată cu durerea. Alte simptome pot include următoarele:

- durere care se agravează la mișcare

- amorțeală, arsură sau slăbiciune la nivelul picioarelor sau al picioarelor de-a lungul traseului nervului sciatic, care poate deveni o pierdere a senzației sau a mișcării în cazurile severe

- senzația de ace și ace, care implică o furnicătură dureroasă în degetele de la picioare sau în picioare

- incontinență, incapacitatea de a vă controla vezica sau intestinele, care este un simptom rar al sindromului cauda equina și care necesită asistență de urgență imediată.

Adele: "Am avut dureri timp de jumătate din viață. Mi-a alunecat primul disc când aveam 15 ani din cauza strănutului. Eram în pat și am strănutat, iar cel de-al cincilea a zburat"

VEZI ȘI: De ce NU revine mirosul după infectarea cu COVID și ce se întâmplă în corp: Descoperirea e izbitoare. Poate dura luni sau chiar ani

Adele a fost sinceră și în legătură cu alte probleme de spate cu care s-a confruntat de-a lungul anilor.

"Am avut dureri de spate timp de jumătate din viață, într-adevăr", a spus Adele într-un interviu acordat publicației The Face pentru ediția de iarnă 2021.

"Se acutizează, în mod normal din cauza stresului sau a unei poziții stupide", a mai spus Adele.

"Mi-a alunecat primul disc când aveam 15 ani din cauza strănutului. Eram în pat și am strănutat, iar cel de-al cincilea a zburat. În ianuarie, mi-a alunecat cel de-al șaselea, L6", a mai spus Adele, completând că atunci când a născut prin cezariană, în urmă cu 9 ani, problemele s-au accentuat.

"De când am slăbit, pot să alerg cu el (n.r. cu Angelo, fiul ei) un pic mai mult", a mai spus Adele, care și-a catalogat sănătatea drept o "metaforă pentru a supraviețui". 

Vorbind despre durerea fizică în care se afla înainte de a slăbi 100 de kilograme, Adele a spus: "Sunt cu siguranță foarte fericită acum... Sunt mai agilă, pentru că acum mă pot mișca mai mult, din cauza spatelui meu. Mi-am întărit nucleul central..."

Cum să preveniți sciatica

VEZI ȘI: Celine Dion, în lacrimi, despre boala care o face "statuie umană": Mă doare să vă spun asta! Am fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. Mi-e atât de dor de voi!

Următorii pași vă pot ajuta să preveniți sciatica sau să o împiedicați să apară din nou:

1. Faceți exerciții fizice dese

Întărirea mușchilor spatelui și a mușchilor de bază este cheia pentru a menține un spate sănătos.

2. Aveți grijă la postură

Asigurați-vă că scaunele pe care stați vă oferă un suport adecvat pentru spate, puneți picioarele pe podea în timp ce stați și folosiți cotierele.

3. Aveți grijă cum vă mișcați

Ridicați obiectele grele în mod corespunzător, îndoindu-vă la genunchi și menținând spatele drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel