Ai avut aceste simptome? Este posibil să fi avut COVID. Iată care sunt acestea

Adisa Codruț / 19 dec 2020 / 19:01
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Cercetătorii au lucrat la un studiu pentru a arăta care sunt semnele că ai avut COVID-19. 

Deși cifrele arată zilnic câte persoane s-au infectat, experții spun că în realitate sunt mult mai multe persoane care au tercut prin boală fără ca măcat să fi știut. Alții au avut bănuieli, dar pentru că simptomele nu au fost severe, nu s-au prezentat la medic.
Acum, cercetătorii au elaborat un set de simptome care au fost considerate cele mai frecvente la cei care au făcut COVID-19. Astfel, cei care au avut aceste simptme, au toate șansele să fi trecut prin boală, fără să fi știut.

Potrivit studiului, sunt cinci semne care ne arată că am avut coronavirus:

Dureri musculare
Conform studiului, 44,8% din numărul total de participanți au prezentat dureri musculare ca urmare a infecției cu COVID-19.

Dureri de cap
Mulți oameni au raportat dureri de cap ca un simptom comun al COVID-19. Durerea de cap pe care ați crezut că o aveți din cauza problemelor cu vederea ar putea fi cauzată de COVID-19.

Confuzie 
Confuzia a fost raportată ca un simptom comun al COVID-19 și 31,8% dintre participanții la studiu au experimentat-o.

Pierderea gustului și mirosului. Aceste simptome au făcut diferența față de răcelile obișnuite încă de la primele cazuri.

Durerile de ochi. Acestea au fost raportate recent ca un simptom al infecției COVID-19.

Experții au sugerat, de asemenea, că numărul real al infecțiilor cu COVID-19 din întreaga lume ar putea fi mult mai mare decât cel raportat, potrivit timesnownews.com.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy