Ajutoarele tale pentru a sta departe de răcelile de sezon

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr  Alin Popescu, Alevia
Dr Alin Popescu, Alevia
  • Dr  Alin Popescu, Alevia

În sezonul rece, rezistența organismului nostru trece printr-o probă de foc în lupta cu răcelile de sezon și gripa. Cum ne poate ajuta o imunitate puternică să facem față provocărilor din această perioadă ne spune domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.    

DC MEDICAL: Răceli de sezon sau gripă? Cum le deosebim? 

Dr. Alin POPESCU: Atât răceala, cât și gripa, sunt infecții virale, care se transmit pe calea aerului, prin tuse și strănut sau prin contact cu suprafețe contaminate. Ele, însă, sunt cauzate de virusuri diferite. În cazul unei răceli, vorbim despre o evoluție lentă și ușoară, cu febră moderată, dureri de cap și musculare ușoare, tuse moderată, dar în schimb cu durere de gât intensă și congestie nazală accentuată. Gripa debutează brusc și violent, cu febră mare, dureri musculare și oboseală accentuate, tuse intensă și dureri de cap puternice.     

DC MEDICAL: Care este rolul imunității în prevenirea sau în trecerea mai ușoară peste răceală și gripă?

Dr. Alin POPESCU: Intensitatea, durata și amploarea simptomelor variază în funcție de vârstă și de starea de sănătate generală, adică de răspunsul pe care sistemul imunitar este capabil să-l aibă în momentul infectării. Odată ce virusul a pătruns în organism, sistemul imunitar s-a pus în gardă, a activat mecanismul de apărare și începe să acționeze pentru a-l distruge. Lupta aceasta a organismului nostru ne face să resimțim mai intens senzații de oboseală, inflamații la nivelul gâtului și al nasului și o stare de rău generalizată. Însă îi putem veni în sprijin, acordându-i timp suficient de somn și odihnă, hidratare, o alimentație ușoară (multe citrice și legume). 

De asemenea, putem apela la diverse suplimente alimentare sau produse care ne întăresc organismul și fac trecerea prin boală mai ușoară. Iar aici aș aminti de Gama Gripalin de la Alevia, care este concepută pentru întreaga familie, atât pentru copii, cât și pentru adulți și este destinată afecțiunilor tractului respirator, pentru susținerea și protejarea organismului în sezonul rece. Formula 100% naturală Gripalin Natural Solubil combină remedii eficiente pentru a preveni și combate răceala și gripa printr-un mecanism triplu: ajută la întărirea imunității (prin extracte standardizate de măcese, echinacea, propolis), protejează tractul respirator (prin conținutul de lemn dulce, ulei esențial de mentă, eucalipt, lămâie, anason-stelat) și susține organismul în procesul de vindecare (prin extracte standardizate de salcie, echinacea, propolis). Administrat de la primele semne, ajută la menținerea căilor respiratorii degajate, calmarea tractului respirator superior și atenuarea stării de disconfort cauzată de răceală și gripă.

Există însă și produse care acționează inclusiv la nivelul mucoaselor afectate ale sistemului respirator, reducând semnificativ semnele de răceală și gripă. Aici aș menționa Optimicin, un antibiotic natural cu triplă acțiune, care susține organismul în lupta împotriva bacteriilor și virusurilor. În plus, stimulează imunitatea și scade riscul de suprainfectări sau recidive în bronșite, traheobronșite, infecții comune sezoniere de tract superior. Aceste efecte benefice se datorează ingredientelor naturale din compoziția sa: astragalus, echinacea, usturoi, propolis, busuioc, cimbru, mix de ciuperci care conțin beta-glucani. 

Un produs special conceput pentru susținerea organismului în perioada de răceală și gripă este Vitamina C Naturală 1000mg, o formulă 100% naturală și cu 100% biodisponibilitate pentru sistemul imunitar. Este un produs obținut din extract standardizat de măceșe (2.000 mg extract standardizat de măceșe = 1.000 mg vitamina C) și este dedicat susținerii imunității atât pentru perioada de prevenție (când se administrează 1000 mg/zi), cât și în perioada de răceală și gripă pentru susținerea organismului (se administrează 2000 mg/zi). 

Un alt produs pe care îl putem integra în dieta zilnică este Nutrinergic, cea mai complexă formulă Alevia, special creat pentru susținerea organismului în perioada de convalescență. Acesta include mixul complet de micronutrienți, vitamine și minerale din sursă naturală, pentru a întregi spectrul de necesități esențiale ale organismului atât în perioadele cu aport redus de nutrienți, cu efort intens, cât și în cele de convalescență. Conține 70 de ingrediente active (vitamine și minerale de la A la Z, mixuri de legume, fructe, alge și ciuperci, extracte standardizate) care asigură necesarul zilnic de nutrienți esențiali pentru activitățile normale, dar și în stări de deficit și necesități crescute ca oboseală, astenie, lipsă de energie, convalescență, suprasolicitate fizică și intelectuală.

Sigur, suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație diversificată și echilibrată și un mod de viață sănătos, însă uneori organismul nostru are nevoie de un ajutor din exterior, mai ales când trebuie să lupte cu răceli sau gripe.

DC MEDICAL: Care sunt amenințările pentru sistemul nostru imunitar?

Dr. Alin POPESCU: Alimentația dezechilibrată, un aport insuficient de vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți ne pot destabiliza sistemul imunitar. De asemenea, consumul de zahăr în exces, fumatul și consumul de alcool peste limitele recomandate. Somnul insuficient, stresul și anxietatea pe termen lung, obezitatea și igiena precară sunt alți factori care impactează negativ imunitatea. Totodată, abuzul de antibiotice atacă flora bacteriană a organismului, care are un rol important în susținerea sistemului nostru imunitar.   

Alevia este o companie românească din Bucovina, înființată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase și ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experiență s-a dezvoltat constant și a reușit să obțină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să își poată descoperi echilibrul optim și să-și poată atinge potențialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv. 

Specialiștii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente și produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă și cu poftă de viață. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, care are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel