Ajutor OMS: 180 de concentratoare de oxigen pleacă spre spitale. 20 vor fi pentru urgenţe

Angela Sabău |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Organizația Mondială a Sănătății ajută România cu 180 de concentratoare de oxigen. Acestea pleacă, astăzi, către spitale, iar 20dinter ele sunt pentru urgențe.

Şeful Departamentului pentru Situaţii Urgenţă, Raed Arafat, a arătat că 180 dintre cele 200 de concentratoare de oxigen primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii vor fi distribuite imediat către spitale, iar 20 vor rămâne pentru cereri de urgenţă, notează Agerpres.

Cele 200 de concentratoare de oxigen oferite de OMS au sosit în noaptea de spre vineri în ţară.

"În ultima perioadă am primit suport de la prieteni, de la ţări din cadrul Uniunii Europene, din afara Uniunii Europene, pentru lucruri care lipsesc în acest moment. Una dintre cele mai importante probleme a rămas cea a concentratoarelor de oxigen şi suportul pentru creşterea capacităţii de livrare de oxigen", a declarat Raed Arafat, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Arafat a explicat că este vorba despre concentratoare de opt litri, care, cu siguranţă, vor fi un sprijin "major" pentru spitale şi serviciile de urgenţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel