ALARMANT: Doar 109 paturi libere la ATI COVID în România. 40 dintre ele sunt pentru copii!

Dana Lascu |
Data publicării:
Terapie Intensivă      Foto: RoVaccinare
Terapie Intensivă Foto: RoVaccinare

În condițiile în care sunt 741 de persoane, dintre care 12 copii, sunt internați în secțiile ATI COVID în stare gravă, în România mai sunt puține paturi libere. Doar 3 în Capitală!

Întrebat de DC Medical, MinisteruL Sănătății a confirmat că în România,în acest moment, în secțiile ATI dedicate COVID mai sunt libere 109 paturi. Dintre acestea, 40 sunt destinate copiilor, restul pentru adulți. 

Situația este gravă în marile orașe, unde paturile libere se ocupă imediat. Spre exemplu, la ora care am primit informațiile, 14.20, în Capitală mai erau doar 3 paturi libere în secțiile ATI COVID. 

Astăzi, conform bilanțului COVID oficial, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.271. Dintre acestea, 741 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, la 16 septembrie, este 182 sunt minori, 170 fiind internați în secții și 12 în stare gravă la ATI.

Conform datelor oficiale, cele mai multe persoane internate în stare gravă la ATI COVID - 1.531 - le-am avut la 11 aprilie 2021. Cele mai multe decese k- 237 în doar 24 de ore - au fost înregistrate la 20 aprilie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel