Urmărește dezbaterea live

Alcoolul și oboseala: iată de ce te simți obosit după ce ai băut

Angela Sabău |
Data publicării:
Alcoolul
Alcoolul

Efectele sedative ale consumului de alcool pot iniția și alte răspunsuri fizice în organism. Iată câteva dintre ele.

Mulți oameni cred că un păhărel de alcool seara îi va ajuta să dparmă mai bine. Deși efectele sedative ale alcoolului vă pot face somnolenți, ele au și alte efecte care pot interfera cu somnul de calitate.

La câteva ore după acel păhărel, alcoolul crește nivelul de epinefrină al organismului, un hormon al stresului care crește ritmul cardiac și, în general, stimulează corpul, ceea ce poate duce la treziri nocturne. Într-adevăr, alcoolul poate reprezenta 10% din cazurile de insomnie persistentă.

Alcoolul relaxează, de asemenea, mușchii gâtului, iar această relaxare poate agrava problemele de respirație legate de somn și poate contribui la apneea în somn. Mai mult, alcoolul poate crește nevoia de a urina în timpul nopții - doar un alt mod prin care poate perturba somnul.

Calitatea sedativă a alcoolului vă poate consuma energia într-un alt mod. Consumul de vin, bere sau lichior tare în timpul zilei vă poate face să vă simțiți somnolent sau letargic. Dacă nu ați dormit bine cu o seară înainte, chiar și o băutură vă poate face să fiți somnolenți, mai ales dacă beți în timpul uneia dintre perioadele obișnuite de consum redus de energie - de exemplu, după-amiaza sau seara târziu.

Cum lupți împotriva oboselii în mod natural?

O băutură care vă poate spori energia este apa simplă. Unul dintre primele semne ale lipsei de lichide este senzația de oboseală și slăbiciune. Aproximativ 50% până la 60% din greutatea corporală este apă și pierdeți constant apă prin urină, transpirație și respirație. Această apă trebuie completată. Consumul unei cantități suficiente de lichide în băuturi și alimente pline de apă (cum ar fi fructe, legume și supă) vă va ajuta să vă mențineți energia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel