Alimente pentru sărbători expirate, retrase de la comercializare de Protecţia Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bistriţa-Năsăud a decis retragerea definitivă de la comercializare a aproximativ 40 de kilograme de produse expirate sau neetichetate corespunzător, în urma controalelor efectuate înainte de sărbătorile de iarnă, potrivit datelor comunicate miercuri, în şedinţa Colegiului prefectural, de către comisarul-şef adjunct Adrian Bota

În ultima lună, controalele celor de la Protecţia Consumatorului au vizat în special produsele specifice sărbătorilor de iarnă, produsele tradiţionale, carnea şi produsele din carne, dar şi jucăriile, fiind verificaţi 34 de agenţi economici, notează Agerpres. 

În urma controalelor, au fost aplicate 16 sancţiuni, dintre care un avertisment şi 15 amenzi în valoare totală de 109.000 de lei.

Au fost oprite definitiv de la comercializare 38,8 kilograme de produse alimentare şi 48 de alte produse, în valoare de circa 4.600 de lei, şi au fost retrase temporar de la comercializare alte 218 produse, în valoare de aproximativ 4.800 de lei.

"Produsele care au fost retrase de la comercializare, în marea majoritate, au fost produse alimentare, având ca deficienţe perioada limită de consum depăşită sau produse care au fost nesigure, respectiv nu aveau etichete, nu putea fi verificată trasabilitatea. Cele care au fost retrase temporar de la comercializare au fost datorită informaţiilor, drept pentru care, până la etichetarea corespunzătoare, nu pot fi puse în circulaţie", a declarat Adrian Bota.

În ultima lună, Protecţia Consumatorului a primit şi 52 de reclamaţii din partea cetăţenilor, dintre care 34 au fost deja soluţionate, valoarea reparaţiilor şi a produselor înlocuite depăşind 12.600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel