Alimentele care te ajută să scapi de anemie: vor crește celulele roșii din sânge până la un nivel optim

Angela Sabău |
Data publicării:
Carnea roșie    FOTO: pexels.com
Carnea roșie FOTO: pexels.com

Iată alimentele care sunt indicate în cazul pacienților cu anemie. Acestea vor ajuta la creșterea nivelului celulelor roșii.

Nivelul scăzut de celule roșii din sânge duce la anemie, ceea ce înseamnă că organismul va face un efort suplimentar pentru a furniza oxigen în celule și în întregul corp. RBC-urile sunt cele mai comune celule din sângele uman și organismul produce un milion din acestea în fiecare zi.

Celulele roșii din sânge sunt produse în măduva osoasă și circulă în jurul corpului timp de 120 de zile.

Având un număr scăzut de celule roșii în sânge înseamnă că există mai puțin oxigen în corp. Simptomele pot fi oboseală, slăbiciune, amețeli, dificultăți de respirație și bătăi rapide ale inimii. Pe lângă alergare și exerciții fizice zilnic, acestea sunt alimentele pe care trebuie să le adaugi în dietă pentru a ajuta la depășirea simptomelor anemiei și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Carne de organe

Organele precum ficatul și rinichii sunt deosebit de benefice pentru creșterea globulelor roșii din organism. Acestea sunt foarte bogate în vitamina B12 și oferă o sursă incredibilă de energie.

Scoici

Scoicile sunt crustacee mici care sunt pline de nutrienți multipli pentru corpul tău. Ele furnizează o cantitate mare de fier în organism și acționează ca o sursă bună de antioxidanți.

Carne de vită

Carnea de vită este o sursă incredibilă de vitamina B12. Dacă suferiți de o deficiență de vitamina B12, vă puteți răsfăța cu o masă bogată. Dacă doriți o concentrație mai mare de vitamina B12, atunci alegeți bucățile de carne cu conținut scăzut de grăsimi.

Produse lactate

Produsele lactate includ laptele, brânza și alte produse din lapte. Acestea sunt surse bune de vitamina B12

Somon

Somonul este foarte bogat în vitaminele B. Este plin de acizi grași omega-3 și poate fi consumat pentru a stimula vitamina B12.

Ouă

Consumul de gălbenușuri de ou este foarte recomandat, deoarece este benefic în stimularea vitaminei B12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel