Alina Eremia, probleme de sănătate din cauza stresului: Mă umpleam de bube din cap până in picioare

Sonia Baciu |
Data publicării:
Alina Eremia. FOTO @ Captura video @ YouTube podcast Damian Draghici.png
Alina Eremia. FOTO @ Captura video @ YouTube podcast Damian Draghici.png

Alina Eremia a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat din cauza stresului și de ce este dependentă acum.

Alina Eremia, componentă a trupei Lala Band, intrată în lumina reflectoarelor de la o vârstă fragedă, a avut de trecut câteva hopuri legate de sănătate, cele mai multe fiind de natură mentală și emoțională, dar cu semne la nivel fizic.

În podcastul lui Damian Drăghici, artista a dezvăluit nu doar problemele cu care s-a confruntat, dar și modul în care a reușit să scape de aceste probleme, precum și dependențele pe care le-a avut și are, una dintre ele aducându-i multe kilograme în plus.

Care sunt dependențele Alinei

Întrebată ce dependențe a avut de-a lungul vieții, artista a răspuns, oftând, că aceea de zahăr.

”A fost o dependență care m-a măcinat mult timp. Nu te gândi că acum pot să evit de tot zahărul, încerc să am grijă.

Eu îmi calculez, de exemplu, caloriile, am o aplicație în care îmi trec tot ce mănânc în ziua respectivă și sumva se face și schematic câte grăsimi ai consumat, câtă proteină, și îți face un grafic, în baza a ceea ce ai introdus. Și încerc să fiu în parametri normali, am foarte mare grijă ce mănânc, nu țin vreo dietă, nu țin vreun regim, nu încurajez chestia asta.

Au mai fost discuții pe tema asta. Am postat eu, la un moment dat, o chestie legată de obezitate. Și că nu este vorba despre aspectul fizic, ci despre sănătate, despre grăsimea de pe organe, și au fost multe guri care au sărit în sus și care au spus că discriminez.

Nu discriminez pe nimeni, este vorba de sănătatea fiecăruia. Poți să arăți cum vrei tu, atâta timp cât ești sănătos. Despre asta este vorba.

Am avut și eu probleme cu greutatea. Am avut 12-15 kg în plus, și nu e ca și cum nu le purtam cu mândrie, nu aveam o problemă, dar am ajuns într-un punct în care am zis că vreau să arăt altfel, că vreau să fiu mai sănătoasă, vreau să am grijă ce mănânc pentru că acest lucru o să se reflecte în timp, iar sportul a venit așa... Apropos de dependențe, sportul a devenit o dependență”, a mărturisit Alina Eremia.

Stresul și complicațiile pe care i le-a dat

Perioada în care a încercat să scape de acele multe kilograme nu a fost deloc ușoară, chiar dacă a fost relativ scurtă, cel puțin într-o primă fază, pe care a considerat-o simplă.

Însă stresul și dietele pe care le-a încercat nu au făcut decât să îi dea și mai mult de furcă, venind la ”pachet” cu o gastrită ”de toată frumusețea” și o urticarie alergică, pe fond nervos.

”A durat mult. Să slăbești e simplu, în primă fază, pentru că am încercat și eu, la rândul meu, tot felul de diete, am avut și o gastrită de toată frumusețea, și pe fond de stres, era o combinație acolo.

Eram genul de om care trăia cu intensitate, de mă durea stomacul. Și acum încerc să mă temperez puțin. Și puneam foarte multă presiune pe mine și chestia asta în combinație cu faptul că îmi privam organismul de foarte multe lucruri am dat-o pe gastrită, frumos, și am tratat-o, dar nu te gândi că am tratat-o medicamentos, ci mental.

În momentul în care am început să am, așa, un fel de igienă atât mentală, cât și a somnului, având grijă la ceea ce mănânc, a fost un cumul de factori.

Faptul că am pus atât de multe presiune pe mine, mi-a dezvoltat, acum 3-4 ani, o urticarie alergică urâtă. Mă umpleam de bube din cap până in picioare. A durat vreo trei luni, nu exista vreun tratament fix, era pe fond nervos”, a mai spus Alina Eremia.

Mai mult, a mărturisit artista, cel mai important a fost faptul că nu eram ea în regulă cu sine. ”Erau multe lucruri care trebuiau să fie rezolvate, închise, concluzionate, să înțeleg mai multe despre mine. Și, când am acceptat totul și mi-am spus că jur că nu o să mai pun presiune pe mine, au dispărut ca prin minune. Acum sunt în punctul în care am depășit, face parte din experiența mea”, a explicat Alina Eremia.

Vezi și: Stresul, inamicul sănătății. Diaconu: Hipertensiunea și diabetul, steagurile ROȘII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel