Alzheimer. Compuși din ceai verde și morcovi, efecte neașteptate pe șoareci

Florina Pop |
Data publicării:
Terapia combinată poate oferi cea mai bună abordare pentru tratarea Alzheimer-ului. În ea este inclus și un compus din ceaiul verde
Terapia combinată poate oferi cea mai bună abordare pentru tratarea Alzheimer-ului. În ea este inclus și un compus din ceaiul verde

O dietă ce conține compuși din ceai verde și morcovi au anulat simptomele Alzheimer în testele făcute pe șoareci, anunță cercetători de la Universitatea din California de Sud.

„Nu trebuie să aștepți 10-12 ani ca un medicament nou să apară pe piață, poți face aceste schimbări alimentare de astăzi", susține autorul studiului, Terrence Town, profesor de Fiziologie și Neuroștiință la Universitatea din California de Sud, SUA. În opinia acestuia, rezultatele studiului sunt „încurajatoare", potrivit sciendaily.com.

Cercetarea merge pe ideea că terapia combinată poate oferi cea mai bună abordare pentru tratarea Alzheimer-ului. E cunoscut faptul că tratamentul combinat e deja standardul de îngrijire pentru afecțiuni precum cancerul, infecția HIV.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat două compuși - EGCG sau galat de epigalocatehină, un ingredient cheie în ceaiul verde și FA sau acidul ferulic, care se găsește în morcovi, roșii, orez, grâu și ovăz.

În ce a constat experimentul

Cercetătorii au folosit 32 de șoareci care avea simptome asemănătoare cu Alzheimer, i-au împărțit în grupuri. Timp de trei luni, șoarecii au consumat o combinație din cei doi compuși amintitți, sau numai unul dintre ei, respectiv placebo.

Înainte și după dietă, cercetătorii au supus șoarecii la o serie de teste neuropsihologice care sunt aproape similare cu testele de gândire și de memorie care evaluează demența la om. Efectul s-a văzut după trei luni: tratamentul combinat a restaurat complet memoria de lucru, iar șoarecii Alzheimer au avut performanțe la fel de bine ca șoarecii sănătoși.

Cei doi compuși amintiți au redus neuroinflamația și stresul oxidativ în creier - aspecte-cheie ale patologiei Alzheimer la om. Cercetătorul Terrance Town a spus că va contina studiul.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul de Chimie Biologică și poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel