Amenzi dispuse de echipa de control la Spitalul din Corabia după ce un bătrân a fost filmat agonizând pe jos

Vlad Voiculescu la Palatul Cotroceni
Vlad Voiculescu la Palatul Cotroceni

Mai multe amenzi au fost dispuse de echipa de control trimisă de ministrul Sănătății la Spitalul din Corabia unde un bătrân a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu precizează luni, 11 ianuarie, pe Facebook care au fost măsurile dispuse de echipa de control trimisă să ancheteze cazul unui vârstnic filmat căzut pe jos și cerând ajutor.

”Au fost decise următoarele măsuri:

1. Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;

2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;

3. Avertisment pentru unitatea sanitară;

4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;

5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul”, notează oficialul pe contul său de Facebook.

Într-un comunicat, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt susțin că au finalizat verificarea la Spitalul Orășenesc din Corabia și au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6000 lei, medicul de gardă, în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

”De asemenea, una dintre asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”. Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească”, se arată în comunicat.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu a dispus duminică seara trimiterea unei echipe de control a DSP Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia pentru a ancheta cazul unui pacient care a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt50
YesMy - smt4.1.0