America, Femeie depistată cu noul coronavirus: Nu vă panicați

Elizabeth Schneider. Foto Facebook
Elizabeth Schneider. Foto Facebook


O femeie din Seattle, care spune că a avut coronavirus și că își revine, are un sfat de împărtășit: Nu vă panicați.

 

Elizabeth Schneider, în vârstă de 37 de ani, crede că a contractat virusul la o petrecere, deoarece câteva zile mai târziu, mai mulți prieteni care erau la petrecere s-au îmbolnăvit în același timp, notează CNN.

La trei zile de la petrecerea din 22 februarie, am început să mă simt rău în timp ce mă aflam la serviciu.
Mă simțeam obosită, aveam dureri în corp, durere de cap, mă simțeam puțin febrilă, așa că am decis să plec acasă, a declarat Schneider pentru Erin Burnett, de la CNN.

S-a trezit dintr-un pui de somn cu o febră de 38 C și „până când m-am dus la culcare, se ridicase până la 39 C", a spus Schneider.
Schneider a spus că a crezut că are o gripă urâtă. Nu i s-a părut că ar putea fi coronavirus, deoarece simptomele nu se potriveau - nu tușea, nu avea probleme de respirație, nici simptome respiratorii.
Și-a dat seama de aceasta atunci când a aflat că mai mulți prieteni care fuseseră la aceeași petrecere s-au îmbolnăvit „exact în aceeași zi, aproximativ aproximativ aceeași oră seara, cu simptome foarte similare".

 

"Cred că am luat boala când am participat la o petrecere într-o casă mică, la care nimeni nu tușea, strănuta și nu arăta vreun simptom de boală. Se pare că 40% dintre participanții la această petrecere au sfârșit bolnavi. Media spune să vă spălați pe mâini și să evitați pe oricine are simptome. Am facut. Nu există nici o modalitate de a evita infectarea cu noul coronavirus, cu excepția evitării tuturor celorlalți oameni. 40% dintre oameni erau bolnavi în decurs de 3 zile de la participarea la petrecere, cu simptome identice / similare, inclusiv febră", a spus femeia intr-o postare pe contul sau de socializare.

Zona Seattle este epicentrul focarului de coronavirus din SUA. Din cele 1.635 de cazuri raportate în țară de când Covid-19 a apărut pentru prima dată în ianuarie, 457 dintre ele sunt la Washington, inclusiv 41 de morți.

Cu toate acestea, Schneider și prietenii ei nu au fost testați pentru coronavirus, a spus ea. Medicii au crezut că au gripa, dar testele de gripă au fost negative.

„În acest moment, am fost cu toții frustrați că nu am fost testați pentru coronavirus și medicul nici măcar nu a sugerat nici asta ", a spus Schneider.
Așadar, una dintre prietenele ei i-a povestit despre un studiu despre gripa din Seattle. Participanții se înscriu online și trimit un tampon nazal dintr-un kit care face parte din studiu. Recent, a spus ea, au început testarea și pentru coronavirus și „așa am aflat în cele din urmă".
Schneider a spus că s-a redresat după ce a stat acasă, odihnindu-se și luând medicamente.

"Cred că sfatul pe care vreau să îl spun tuturor este: Vă rugăm să nu vă panicați", a spus Schneider. "Dacă sunteți sănătoși, dacă sunteți mai tineri, dacă aveți mare grijă de dvs. când sunteți bolnav, vă veți recupera, cred. Și eu sunt o dovadă vie în acest sens."

Schneider, cu toate acestea, este tânără și, de altfel, sănătate este de partea ei. Pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu condiții de sănătate grave, cum ar fi boli de inimă sau diabet, Covid-19 poate fi - și a fost - mortal, spun oficialii din domeniul sănătății.

"Realitatea sumbră este că, pentru persoanele în vârstă, Covid-19 este aproape o mașină de ucis", a declarat săptămâna aceasta, președintele Asociației Americane pentru Asistența în Sănătate, Mark Parkinson.

Unele state restricționează vizitele la casele de îngrijire medicală și la casele de bătrâni în efortul de a stopa răspândirea bolii către acea populație vulnerabilă. Angajații caselor de îngrijire medicală din statul Washington, de exemplu, au fost instruiți să limiteze vizitatorii, deoarece cazurile de coronavirus sunt răspândite în 11 unități din stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel