Persoanele cu amputații nu mai sunt obligate să se prezinte la comisiile de evaluare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Analize  FOTO: pexels.com
Analize FOTO: pexels.com

Persoanele care au suferit amputaţii ori care s-au născut fără unul dintre membre nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare, a precizat ministrul Muncii.

Ministerul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri, 5 martie, că persoanele ce nu au un membru, fie din naștere, fie le-a fost amputat, nu vor mai fi obligate să meargă periodic la comisiile de evaluare.

„Luni, iese din transparenţă decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de doi ani pentru persoanele încadrate în grad de handicap, care au suferit amputaţii ori s-au născut fără unul din membre. Aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare“, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

În România sunt circa 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 şi 2 de handicap. Cei care se vor beneficia de acest ordin sunt persoanele cu gradul 1 de handicap, adică aproximativ 18.000.

Noul ordin va fi publicat săptămâna viitoare. „Luni este ultima zi de transparenţă, marţi am convocat la discuţii specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, îl rearanjăm, urmează semnarea lui de către mine şi trimiterea către Monitorul Oficial“, a mai precizat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel