Andrei Baciu, informația zilei: Cum vor vota cei depistați cu simptome. Alegeri în pandemie

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu a explicat cum vor vota persoanele depistate cu temperatură la secțiile de vot de la alegerile din 27 septembrie. 

Persoanele depistate cu simptome specifice infecției cu noul coronavirus la triajul făcut la intrarea în secțiile de vot își vor putea exprima opțiunea electorală urmând a parcurge un circuit separat de cel destinat celorlalți alegători, a explicat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, la B1 TV

„Putem vorbi de trei tipuri de situații: vorbim de pacienți care sunt confirmați și se află în spital sau de pacienți care sunt în izolare sau carantină. Evident, pentru acești pacienți soluția este aceea a urnei mobile. Când ajungi într-o secție se face triajul, cum se face în toate instituțiile. Dacă se descoperă că ai febră, un lucru pe care nu-l simți, (...) se va organiza un circuit special, astfel încât în respectiva cabină să intre doar pacienții cu această simptomatologie. Aceasta va fi cea mai apropiată locație de ușă astfel încât să intre și să iasă cât mai repede, vor avea prioritate, vor fi condiții speciale”, a arătat Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel