Andrei Baciu și-a dat demisia de la conducerea CNAS

Monika Baciu |
Data publicării:
andrei baciu - FOTO: Facebook@Andrei Baciu
andrei baciu - FOTO: Facebook@Andrei Baciu

Andrei Baciu și-a dat demisia de la conducerea CNAS. 

Andrei Baciu și-a dat demisia de la conducerea CNAS. Acesta a ocupat funcția de președinte al CNAS mai puțin de 6 luni. Andrei Baciu și-a anunțat demisia printr-o postare pe Facebook. 

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală. De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni.

Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați", arată Andrei Baciu, într-o postare pe Facebook. 

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a ocupat funcția de vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În scandalul achiziţiilor de vaccinuri anti-COVID sunt urmăriţi penal fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Aceștia sunt acuzați că ar fi contractat cu peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID Pfizer și Moderna mai mult decât era necesar.

Scandal de un miliard de euro

Procurorii arată că în decembrie 2020 România a contractat prin Comisia Europeană un număr de peste 37,5 milioane de doze de vaccin, în condițiile în care raportase o populație estimată a se vaccina de 10,7 milioane de persoane. În final, România a ajuns să comande și să plătească peste 90 de milioane de doze de vaccin. 

Prejudiciul estimat de procurori se ridică la un miliard de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel