Andrei Baciu: virusul există în continuare în societate, pericolul nu a trecut

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, atrage atenția că pericolul nu a trecut, cu toate că ne aflăm pe o pantă descendentă în ce privește riscul infecției cu COVID-19.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat care au fost motivele pentru are s-au luat deciziile privind măsurile de relaxare. El a explicat că toate aceste decizii au fost bazate pe „analize serioase făcute de specialiști”

 „Trebuie să ținem cont de faptul că toate deciziile luate până acum au fost bazate pe analizele și recomandările experților. Cert e că toate analizele și propunerile pe baza cărora s-au luat deciziile pentru a implementa respectivele propuneri s-au dovedit a fi precise, eficiente în acest obiectiv de a proteja sănătatea populației. Pentru că despre asta a fost vorba până acum și la fel și de acum încolo”, a spus el.

De asemenea, secretarul de  stat atrage atenția că pericolul nu a trecut.

„Încă nu a trecut pericolul. Virusul există în continuare în societate. Lucrurile pot evolua destul de accelerat de la o zi la alta, motiv pentru care nu se pot face previziuni pe un termen mai mare de câteva zile sau o săptămână cel mult. Suntem într-o situație favorabilă, pe o pantă descendentă, dar trebuie să reținem că suntem într-o perioadă de tranziție către obiectivul nostru, al tuturor, acela de a reajunge la o viață normală”, a declarat Andrei Baciu la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel