Anglia, focar de listerioză în spitale: 6 oameni au murit

Dana Lascu |
Data publicării:
Sandvișuri
Sandvișuri

Șase persoane au decedat în urma focarului de listerioză izbucnit în 7 spitale din Anglia. Se bănuiește că sursa infecției ar fi fost niște sandvișuri ori salate preambalate, contaminate cu această bacterie periculoasă.

O altă persoană a murit în urma unei infecții cu listeria, după ce a consumat mâncare contaminată din spital, numărul victimelor crescând în urma acestui deces la șase, a informat joi direcția britanică pentru sănătate publică, Public Health England, citată de Agerpres.

Persoana care a murit la un spital de stat din sudul Angliei era una dintre cele nouă diagnosticate cu această infecție, a indicat Direcția într-o declarație.

Decesele au fost cauzate de un focar de listerioză, în urma consumului de sandvișuri ori salate preambalate, contaminate cu această bacterie, la șapte spitale din țară.

„Nu au existat cazuri noi de listerioză asociate acestui focar", se arată în declarația PHE.

„Investigațiile noastre continuă, iar publicul trebuie reasigurat că riscul continuă să rămână scăzut", a subliniat direcția citată.

Listeria este o bacterie care se găsește deseori în alimente și care, la oamenii sănătoși, nu provoacă boli. În schimb, afectează persoanele slăbite - persoane în vârstă, femei însărcinate sau persoane cu boli grave precum cancer și diabet - în aceste situații putând fi mortală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel