Anticorpii artificiali care ar preveni coagularea. Cum funcționează

Adisa Codruț |
Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge

Cercetătorii australieni au creat un anticorp care inhibă o anumită proteină transmisă din sânge pentru a preveni formarea cheagurilor sau tromboza.

Cercetătorii de la Universitatea Monash, Australia, au inventat un anticorp nou care inhibă o anumită proteină transmisă din sânge pentru a preveni formarea cheagurilor sau tromboza. Anticorpul are abilitatea de a opri tromboza patologică care poate provoca atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale fără a afecta coagularea sănătoasă normală.

Cercetătorii susțin că terapiile actuale anticoagulante pot provoca și pot provoca complicații severe de sângerare, deoarece acestea interferează și cu coagularea normală a sângelui. Medicamentele antiplachetare existente nu pot fi utilizate în doze mai mari. Drept urmare, eficacitatea lor rămâne dezamăgitor de scăzută, iar terapiile viitoare necesită o reproiectare fundamentală de la bază.

”Anticorpul nostru proiectat este proiectat în mod intenționat pentru a nu interfera cu coagularea normală a sângelui, așa că ne așteptăm să poată fi utilizat la o doză mult mai mare și eficientă în comparație cu terapiile existente”, susțin cercetătorii. Aceștia vor trece la teste pe animale, se arată într-un comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel