ANUNȚUL ZILEI: EMA nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 în afara studiilor clinice randomizate!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) a analizat cele mai recente dovezi privind utilizarea ivermectinei pentru prevenirea și tratamentul COVID-19 și a concluzionat că datele disponibile nu susțin utilizarea acestuia pentru COVID-19 în afara studiilor clinice bine concepute.

În UE, comprimatele de Ivermectină sunt aprobate pentru tratarea unor infestări cu viermi paraziți, în timp ce preparatele cu ivermectină pentru piele sunt aprobate pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi rozaceea. Ivermectina este, de asemenea, autorizată pentru uz veterinar pentru o gamă largă de specii de animale pentru paraziți interni și externi.

Medicamentele cu Ivermectină nu sunt autorizate pentru utilizare în COVID-19 în UE, iar EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare, se arată într-un comunicat oficial (link direct)

În urma rapoartelor recente și a informațiilor din mass media privind utilizarea Ivermectinei, EMA a analizat cele mai recente dovezi publicate din studii de laborator, studii observaționale, studii clinice și meta-analize. Studiile de laborator au constatat că Ivermectina ar putea bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care cauzează COVID-19), dar la concentrații de Ivermectină mult mai mari decât cele obținute cu dozele autorizate în prezent. Rezultatele studiilor clinice au fost variate, unele studii arată că nu prezintă niciun beneficiu, iar altele au raportat un beneficiu potențial. Majoritatea studiilor revizuite de EMA au fost mici și au avut limitări suplimentare, inclusiv diferite regimuri de dozare și utilizarea medicamentelor concomitente. Prin urmare, EMA a concluzionat că dovezile disponibile în prezent nu sunt suficiente pentru a susține utilizarea ivermectinei în COVID-19 în afara studiilor clinice.

Deși Ivermectina este în general bine tolerată la doze autorizate pentru alte indicații, efectele secundare ar putea crește odată cu dozele mult mai mari care ar fi necesare pentru a obține concentrații de Ivermectină în plămâni care sunt eficiente împotriva virusului. Prin urmare, toxicitatea nu poate fi exclusă atunci când Ivermectina este utilizată la doze mai mari decât cele aprobate.

Prin urmare, EMA a concluzionat că utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 nu poate fi recomandată în prezent în afara studiilor clinice controlate. Sunt necesare alte studii bine concepute, randomizate, pentru a trage concluzii dacă produsul este eficient și sigur în prevenirea și tratamentul COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel