Aproape 100 de copii, confirmați zilnic cu Covid-19: simptomele lor sunt diferite

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Aproape 100 de copii sunt confirmați, zilnic, cu Covid-19, în România. Specialiștii spun că sunt infectați cu varianta Delta și că simptomele lor sunt diferite față de cele ale primelor variante ale virusului.

Tot mai multe cazuri de infecții Covid-19, cauzate de varianta Delta a virusului, sunt înregistrate în fiecare zi la copii și tineri. Specialiștii spun că simptomele lor sunt diferite față de cele pe care le știam până acum. Cei mai mulți ajung la spital cu mari probleme digestive, astfel încât unele secții de gastroenterologie ale Spitalelor de Pediatrie sunt pline, notează Antena 3.

Virusul se transmite rapid de la o persoana infectată care nu poartă mască, atât în cazul copiilor cât și în cazul tinerilor.

Iată care sunt cele mai frecvente simptome în cazul copiilor:

tuse,

febra,

dureri în gât

probleme digestive

vomă

dureri musculare

simptomatologie respiratorie

În spitale, toți cei care au cel puțin febră sunt testați.

Medicii recomandă testarea tuturor celor care prezintă simptome sau care întra în contact direct cu persoane pozitive. Aceștia sunt însă tot mai îngrijorați din cauza numărului mare de copii care ajung la spital, chiar de la vârste fragede.

”Trebuie să înțelegem faptul că, datorită faptului că ne pregătim pentru începutul noului an școlar, este foarte probabil să asistăm la o înmulțire a numărului de cazuri în rândul copiilor. Și atunci este evident că părinții trebuie să monitorizeze în permanență starea de sănătate a copiilor și înainte și după întoarcerea acestora din colectivitate. Să identifice eventuale probleme de respirație, dureri de gât, dureri abdominale, febră, sau orice stare alterată a copiilor”, a declarat medicul Bogdan Furtună la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel