Arafat: Atenție, mai avem trei săptămâni până pe 15 mai. Trebuie să respectăm toate regulile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, avertizează populația asupra faptului că trebuie să respecte regulile în continuare pentru a putea relaxa măsurile după data de 15 mai.

"Încă privim cu încredere în sensul că situația, chiar dacă este în creștere, e în creștere controlată. Avem creșteri, dar și scăderi. Încă așteptăm să vedem dacă vom avea o scădere continuă și susținută în perioada următoare. Semnalul pe care l-am dat și îl dau în continuare e că dacă ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile luate, și aici mă refer strict la perioada aceasta, va fi tot mai rău.

Atenție, mai avem trei săptămâni până pe 15 mai. Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației, care poate să schimbe și deciziile de după. E de înțeles că unii spun că nu mai pot să stea în casă, dar să nu uităm că suntem într-o situație deosebită, nu doar România, ci tot mapamondul. Nu e ca și gripa, e altceva aici. Problema noastră e să încercăm să nu avem o presiune majoră pe sistemul medical. Dacă situația scapă de sub control și crește brusc numărul cazurilor la terapie intensivă înseamnă că sistemul va avea probleme, va crește numărul deceselor. Noi trebuie să continuăm să respectăm măsurile ca să ieșim cu bine din acest val", a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel