Arafat, incendiul de la Matei Balș: Institutul avea aviz, nu autorizație ISU. Clădirile vechi nu necesită astfel de autorizații, nu se aplică retroactiv!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat Raed  Arafat. Foto: Print screen Antena3
Secretarul de stat Raed Arafat. Foto: Print screen Antena3

Secretarul de Stat și șeful DSU Raed Arafat a explicat că pentru clădirile vechi nu e nevoie de autorizație de la ISU decât atunci când se fac modernizări, pentru că legile nu se aplică radioactiv. 

Șeful DSU Raed Arafat a explicat că ancheta va trebuie să elucideze toate a spectele legate de momentul în care s-a produs incendiul 

„Trebuie să vedem ce a fost exact, conjuctura incendiului. Nu putem să comentăm la acest moment care a fost cauza incendiului. Echipele de investigații îți fac treaba lor și s-ar putea să dureze această treabă pânâ stabilesc exact ce a fost acolo.

Poate că au fost mai mulți factori care l-au cauzat: uman, tehnic, orice poate să fie. Din câte știu, cel puțin din ce s-a afirmat astăzi de către managementul spitalului Matei Balș, rețeaua electrică a fost total renovată recent, că nu au fost improvizații, din ce spun dânșii. Dar ceva s-a întâmplat și anchetatorii trebuie să ne spună despre ce este vorba.

Iar, pe partea cealaltă, a fost un apel la ajutor unde forțele de intervenție compleze, integrate, și-au făcut treaba și și-au făcut-o bine”, a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

El a precizat că Institutul Matei Balș avea aviz, nu și autorizație de la ISU București, un detaliu extrem de  important în anchetă. 

„Aviz a existat, pe documentație. Nu este emisă autorizație. Poate mai trebuiau date alte documente. ISU București a stabilit lipsa autorizației și a dat un avertisment în acest sens în noiembrie 2020. Să se înțeleagă un lucru. (...) Clădirile vechi nu necesită astfel de autorizații, nu se aplică retroactiv! ”. 

Garantează o autorizație că tragedii precum incendiul de la Institutul Matei Balș nu se mai întâmplă? Răspunsul pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel