Arahide sau unt de arahide: care e mai bun și de ce

Angela Sabău |
Data publicării:
Arahidele
Arahidele

O analiză comparativă a untului de arahide și arahide crude arată care dintre cele două este o opțiune mai bună, mai sănătoasă. 

Un produs alimentar care a devenit o tendință la nivel mondial este untul de arahide. Fie că este vorba de oameni conștienți de sănătate, vegani sau copii, toată lumea se bucură de o lingură de unt de arahide. Este gustos, hrănitor poate fi savurat pe pâine prăjită, sau simplu. Fanaticii sănătății se bucură să consume unt de arahide în formă brută, adică fără îndulcitori sau conservanți.

Cu toate acestea, când vine vorba de arahide și unt de arahide, există o dezbatere constantă despre care dintre ele este mai bună. Mulți oameni spun că arahidele nesărate sunt mai bune decât untul de arahide, deoarece nu conțin conservanți adăugați sau ulei, în timp ce alții susțin că acesta din urmă este mai sănătos. Dacă sunteți o persoană care este confuză și nupoate să aleagă între cele două, atunci iată câteva detalii depsre fiecare, ce vă vor ajuta să decideți.

Proteine ​​și calorii:

Când vine vorba de proteine, atât arahidele, cât și untul de arahide aparțin categoriei bogate în proteine. Când vine vorba de calorii, untul de arahide este puțin mai bogat în calorii, conținând aproximativ 94 de calorii per porție, în timp ce alunele conțin aproximativ 80,5 calorii per porție. Se datorează faptului că există niște uleiuri sau alți conservanți care se adaugă în untul de arahide în timpul preparării.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Exercițiile fizice, practicate periodic, îmbunătățesc memoria vârstnicilor

Conținut de carbohidrați:

Când vine vorba despre carbohidrați, consumul unei porții mici de unt de arahide este bun pentru pacienții cu diabet, deoarece acest lucru nu va determina creșterea nivelului de glucoză din sânge. Alimentele care conțin sub 5 grame de carbohidrați totali pe porție sunt considerate alimente fără carbohidrați și sunt bune pentru dieta diabeticilor. Când vine vorba de arahide crude, o porție de arahide crude conține 1,76 grame de carbohidrați totali, iar o porție de unt de arahide simplu, fără adaos de zahăr, conține 3,18 grame de carbohidrați totali. Așadar, untul de arahide este mai bogat în carbohidrați decât alunele crude.

Conținut de fibre:

Arahidele crude au mai puțini carbohidrați totali, dar și mai multe fibre decât untul de arahide. O porție și jumătate de arahide crude conține 1,2 grame de fibre și 1 lingură de unt de arahide conține 0,95 grame de fibre.

Conținut de grăsime:

O jumptate de porție de alune crude conține 3,46 grame de grăsimi mononesaturate și 2,2 grame de grăsimi polinesaturate; 1 lingura de unt de arahide contine 3,79 grame de grasimi mononesaturate si 2,21 grame de grasimi polinesaturate. Dar, în timp ce alunele și untul de arahide conțin aceleași cantități de grăsimi nesaturate sănătoase per porție, untul de arahide este semnificativ mai mare în grăsimi saturate nesănătoase.

Care este mai bun:

Dacă trebuie să faceți o alegere, atunci specialiștii spun ar trebui să vă gândiți să alegeți arahide în locul untului de arahide.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel