Țările unde glicemia se ia la farmacie. Dr Simona Carniciu explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Diabet
Diabet

Medicul diabetolog Simona Carniciu a vorbit în ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate despre cum practica luării glicemiei în farmacii din nordul Europei se răspândește pe bătrânul continent.

În lume nu există vreun program în care pacienții sunt învățați cum să-ți testeze glicemia, afirmă medicul diabetolog Simona Carniciu la emisiunea Academia de Sănătate.

”În țările nordice sunt foarte bine educați în acest sens și dacă nu au glucometre în apropriere se duc pe la vecini, la apropiați, în farmacii și își testează glicemia. Dar acolo este un cult (n. r. al luării glicemiei) pentru că au avut destul de mari cifrele în ceea ce privește numărul de diabetici și s-au luat foarte multe măsuri pentru prevenția diabetului. Ușor, ușor, să știți că și în partea noastră de Europă încep aceste lucruri să fie vizibile. Se observă că sunt din ce în ce mai multe farmacii care testează glicemia”, afirmă medicul Simona Carniciu, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel