Noul coronavirus, cât e de periculos la copii. Prof dr Simona Ruță, detalii importante pentru părinți

Adisa Codruț |
Data publicării:
EXCLUSIV
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Este sau nu periculos noul coronavirus pentru copii? Prof dr Simona Ruță a dat explicații la o dezbatere online a DC Media Group.

Virusologul prof dr. Simona Ruță, prorector la UMF București, a spus, la o dezbatere online organizată de DC Media Group, că ”una dintre diferențele majore față de infecția gripală este faptul că infecțiile simptomatice și infecțiile severe la copii sunt absente pentru noul coronavirus”.

”În prezent, toată lumea este egal susceptibilă, nimeni nu are imunitate împotriva acestui noi virus. Există o problemă care trebuie clarificată, aceea dacă, copiii fac frecvent infecții asimptomatice sau foarte ușoare, care nu sunt diagnosticate și în urma cărora dobândesc imunitate sau dacă ei fac mai rar astfel de infecții, fiind, să spunem, mai susceptibili.

Acest lucru nu poate clarifica decât în măsura în care vom face studii de seroprevalență, adică ne vom uita dacă acești copii au sau nu au anticorpi împotriva coronavirusului. Atunci vom știi dacă au făcut sau nu aceste infecții și vom putea să dăm un răspuns definitiv, dacă ei servesc ca vehicule de transport ale virusurilor în comunitate sau dacă sunt protejați împotriva acestei infecții. Momentan nu știm acest lucru”, a afirmat prof dr. Simona Ruță.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel