Artrita reumatoidă, două boli? Diferențele observate în sânge

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Poliartrita reumatoida
Poliartrita reumatoida

Cercetătorii au sesizat în ultimii ani că există diferențe între artrita reumatoidă cu anticorpi și cea fără anticorpi.

Cercetătorii olandezi susțin că în timp ce activitatea bolii se îmbunătățește în timp pentru majoritatea pacienților cu poliartrită reumatoidă (RA), rezultatele pe termen lung se îmbunătățesc doar la pacienții cu artrită reumatoidă cu anticorpi. Este concluzia unui studiu publicat în PLOS Medicine.

Descoperirile lor se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi care susțin că artrita reumatoidă cu și fără anticorpi sunt două condiții distincte. La noul studiu a fost urmărită starea de sănătate a 1.285 de pacienți cu artrită reumatoidă între 1993 și 2016. Anual au fost colectate date privind simptomele, tratamentele, starea autoanticorpilor, dizabilitatea și mortalitatea pacienților.

„Propunem că este timpul să împărțim formal artrita reumatoidă în tipul 1, cu anticorpi și de tipul 2, fără anticorpi, în speranța că va duce la tratament stratificat”, susțin autorii studiului, potrivit unui comunicat PLOS.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel