Șase lucruri despre bolile de inimă pe care orice femeie ar trebui să le știe

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Femeie   FOTO: pexels.com
Femeie FOTO: pexels.com

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate. Iată ce ar trebui să știe orice femeie.

Cunoașterea factorilor de risc este primul pas în a fi proactiv în ceea ce privește sănătatea ta. Când știți ce numere contează și care sunt etapele de screening și prevenire, puteți lucra mai bine cu medicul pentru un plan de prevenție sau tratament.

Și cunoașterea simptomelor înseamnă că veți avea mai multe șanse să le recunoașteți în caz de atac de cord, astfel încât puteți obține ajutor rapid.

6 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe, potrivit Mayo Clinic.

Subestimează riscul. Multe femei nu știu că boala cardiacă este criminalul nr. 1.

90 la sută dintre femei au 1 sau mai mulți factori de risc. Colesterol? Fumat? Vârstă? Istoric familial? Tensiune arteriala? Ce factori de risc puteți schimba?

Unele riscuri sunt mai grave pentru femei. Hipertensiunea arterială, fumatul și diabetul duc la mai multe boli de inimă la femei decât la bărbați.

Simptomele pot fi mai subtile la femei. Durerile de falcă, gât și de spate sunt simptome de atac de cord. De asemenea, transpirația rece, greață sau lipsa respirației.

Femeile nu sunt tratate la fel de agresiv. Au mai puține șanse decât bărbații să obțină angioplastie, stenturi sau operații de bypass după un atac de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel