Asistent medical, primul pacient vindecat de COVID-19 din Sibiu care a donat plasmă hiperimună

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plasmă. Foto: Tom Hanks/Instagram
Plasmă. Foto: Tom Hanks/Instagram

Primul pacient din Sibiu vindecat de COVID-19 care a donat plasmă hiperimună este un asistent medical de 33 de ani. El a spus că vrea să-i ajute pe cei care suferă de această boală.

Un asistent medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este primul pacient vindecat de COVID-19, care a donat luni, plasmă hiperimună, notează agerpres.ro. „Am avut primul pacient care a donat plasmă, prin procedura de plasmafereză. I-am recoltat probele preliminare şi a ieşit totul în regulă, inclusiv anticorpii SARS-CoV-2 pe care îi are prezenţi şi care arată că este în proces de vindecare. După recoltare, repetăm analize pacientului şi le trimitem la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, unde se face un test suplimentar, care nu se face la Sibiu. Abia apoi urmează transferul de plasmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu, biologul Livia Mareş.

Donatorul este un bărbat în vârstă de 33 de ani, asistent medical în singurul spital din judeţul Sibiu care tratează pacienţii cu COVID-19. El spune că a făcut acest gest „din dorinţa de a ajuta şi pentru a da speranţă persoanelor bolnave în lupta cu noul coronavirus”. Potrivit testelor preliminare, bărbatul prezintă anticorpi şi, ca urmare, a fost programat pentru recoltare.

După recoltare, conform protocoalelor, sunt trimise probe la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti pentru a fi efectuată testarea în vederea identificării prezenţei tuturor virusurilor transmisibile. După testare, rezultatele probelor vor fi trimise la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu într-un termen de cinci zile, urmând ca apoi plasma să fie utilizată pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel