Asistentă la Ambulanța Suceava: suntem carne de tun!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

O asistentă de la Serivciul de Ambulanță Suceava a povestit cu lacrimi în ochi despre condițiile în care muncesc în această perioadă.

Decesul ambulanțierului de la Suceava i-a făcut pe alți angajați ai Ambulanței să vorbească despre condițiile în care lucrează, în special despre lipsa sau insficiența echipamentelor de protecție.

O femeie angajată la Ambulanța din Câmpulung Moldovenesc relatat la Antena3 despre lupta acestor angajați de a face față situației pe care o traversăm, în special în condițiile în care spitalele sunt spraaglomerate, iar echipamentele de protecție sunt precare.

Femeia a mers o zi întreagă între spitalele din Suceava pentru a preda un pacient infectat cu COVID-19.

„Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai ușoare. Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă. Într-un târziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase. Aici continuă spectacolul: 'domnii doctori sunt în ședință'. Ce fel de ședință la ora 17.00? După două ore, a venit o doamă doctor destul de obosită și ne-a certat”, a spus ea.

Ambulanțiera spune că echipamentele pe care le folosesc sunt departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

„În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție”, a spus femeia, printre lacrimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel