Asistentul medical suspectat de coronavirus, ce pedeapsă riscă potrivit Codului Penal

Dana Lascu / 12 feb 2020 / 22:17
Catușe
Catușe

Asistentul medical care a venit în România la schi deși i se ceruse să stea în carantină 14 zile la domiciliu ar putea fi acuzat sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra sănătății publice.

Dacă este infectat cu coronavirus, asistentul medical care a venit în România la schi deși i se ceruse să stea în carantină 14 zile la domiciliu riscă pedeapsă cu închisoarea, conform Codului Penal.

La Capitolul „Infracțiuni contra sănătății publice", Art 352 Zădărnicirea combaterii bolilor precizează că

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda".

Reamintim că tânărul de 25 de ani, care muncește în Germania ca asistent medical, și care a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind suspect a fi infectat, la două zile de la venirea în țară.

Probele prelevate de la pacient au ajuns la București la ora 20.00, iar rezultatele analizelor lui le vom afla la miezul nopții.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy