Asociația medicilor de familie, reacție după ce un medic amenință pacienții care nu se vaccinează. S-a lăsat cu scandal la Antena 3

Asociația medicilor de familie București-Ilfov, prin vocea Rodicăi Tănăsescu, vicepreședinte, a reacționat, la Antena 3, cu privire la medicul de familie Cătălin Petrencic, care amenință pacienții dacă nu se vaccinează. 

Rodica Tănăsescu a oferit un punct de vedere despre gestul controversat al medicului de familie.

"Îl cunosc pe domnul doctor Petrencic, este un medic extrem de dedicat pacienților lui de peste 30 de ani, că le explică amunțit și corect, că le este aproape de atâția ani, că pacienții, dacă nu au încredere în el, se pot duce la alt medic de familie, așă că, sigur că poate părea un gest de presiune. Pe de altă parte, este foarte clar că, dacă pacientul nu are încredere, după 30 de ani, în medicul lui, înseamnă că nu va respecta nici alte recomandări.", a spus Rodica Tănăsescu.

Întrebată de jurnalista Oana Zamfir dacă, în calitate de medic, nu apelează și la a doua opinie a unui coleg, atunci când trebuie să ia o decizie, Rodica Tănăsescu a răspuns: "Asta este cu totul altceva. Și eu pacienți car, de exemplu, sunt pacienți oncologici și înainte de a accepta vaccinul, îmi cer permisiunea să se consulte și cu alt medic". 

Deci nu este un gest de jignire decizia medicului Cătălin Petrencic, a precizat jurnalista Antena 3.

Rodica Tănăsescu: "Stați o secundă! Asta este un tip de manipulare a informației. Eu am spus că este normal ca un pacient care a avut șoc anafilactic să aibă contraindicație la vaccinare, dar nu este normal când pacienți mănâncă și beau tot felul de energizante și chimicale și nu întreabă medicul. În schimb, când este vorba de un gest corect profesional și științific, care va salva viețile și sănătate, atunci spune nu (n.r. - pacientul). 

(...) Eu m-am săturat de gura lumii și de fake news. Vreau ca noi toți, de la primu la ultimul, să ne solidarizăm și să încurajăm vaccinarea."

Citește și Cum se apără medicul de familie care amenință pacienții cu excluderea, dacă nu se vaccinează

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel