Aspirina şi paracetamolul, efecte adverse mai multe decât vaccinul anti-COVID: explicațiile medicului Radu Țincu

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Paracetamolul și aspirina au efecte adverse chiar mai multe decât vaccinul anti-Covid. Medicul Radu Țincu explică:

Medicul ATI Radu Țincu a explicat de ce nu ar trebui să ne fie frică de vaccin și a făcut o comparație cu efectele adverse ale banalului paracetamol și al aspirinei. El a explicat și de ce ar trebui să citim prospectul unui medicament înainte de a-l lua.

"Da, trebuie să citim prospectul. Cu siguranță și cei care sunt împotriva vaccinului, mulți dintre ei nu au citit nici măcar prospectul vaccinului, iar foarte mulți din cei care vorbesc despre reacții adverse ale unor medicamente, nu au parcurs prospectele acestor medicamente.

Face aceste lucruri, pentru că ne-am obișnuit cu ideea că a lua un simplu paracetamol, o aspirină, un analgezic sau un antiinflamator, credem că sunt lipsite de orice riscuri, dar dacă ar fi să citim prospectul, am rămâne surprinși, cu adevărat îngroziți, de multitudinea de efecte secundare", a explicat medicul Radu Țincu, la Antena 3.

El a mai explicat că unele medicamente pe care le folosim î mod uzual pot avea efecte adverse.

"Sunt medicamente folosite de zeci de ani, lumea s-a obișnuit cu ele, iar în cazul paracetamolului, de exemplu, elementul pe care trebuie să îl avem în vedere este hepatotoxicitatea. Este un medicament care poate determina reacții hepatice toxice, la pacienții cu boli cronice hepatice, cei cu hepatite cronice, B, C sau la cei cu hepatite alcoolice.

Sunt pacienți care își administrează preparate ce conțin paracetamol, dar au denumiri comerciale diferite, fără să știe că supra dozează această substanță și vin la spital cu hepatite cronice", a mai spus medicul Radu Țincu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel