AstraZeneca va distribui vaccinul anti-COVID la sfârșitul lui martie 2021

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Compania AstraZeneca susține că până la sfârșitul lunii martie 2021 va distribui ”unul, două sau trei” din cele patru vaccinuri anti-COVID la care se lucrează.

Distribuirea vaccinului împotriva COVID-19 al companiei farmaceutice britanico-suedeze AstraZeneca ar putea ajunge ''în fază avansată'' la sfârşitul lunii martie 2021, conform estimării acestei companii, de la care UE a contractat 300 de milioane de doze de vaccin. AstraZeneca speră că până la finele anului în curs ''unul, două sau trei'' din cele patru vaccinuri ale sale aflate în prezent în stadiu experimental vor începe să dea rezultate. Potrivit directorului pentru cercetare şi dezvoltare al acestei companii, Josep Baselga, va fi complicat de stabilit cum vor fi repartizate dozele, dată fiind cererea mare, astfel că până la sfârşitul primului trimestru din 2021 vaccinurile, dacă se vor dovedi sigure şi eficace, nu vor putea fi în ''fază avansată de distribuţie''.

Vaccinurile AstraZeneca ar urma să fie administrate în două doze, cu a doua doză la 28 de zile după prima. ''Vaccinul va ajuta, dar nu este singura soluţie'', a subliniat Baselga, amintind că AstraZeneca lucrează şi la un tratament pe bază de anticorpi monoclonali. El a menţionat că în prezent la nivel global se lucrează la 175 de vaccinuri împotriva COVID-19, dintre care 35 sunt în teste clinice, 10 dintre ele fiind în faza finală a acestor teste.

Reprezentantul companiei crede că după o iarnă ''îngrozitoare'' vara viitoare va fi ''relativ normală''. În opinia sa, persoanele care nu vor dori să se vaccineze împotriva COVID-19 nu ar trebui să fie obligate să o facă, întrucât trebuie să prevaleze ''un principiu al libertăţii individuale care este inegalabil''. Comisia Europeană a încheiat cu compania AstraZeneca, în numele statelor membre ale UE, un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin, care vor fi repartizate proporţional în funcţie de populaţia fiecărei ţări membre, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel