Atenție la ce mâncați pe litoral! Unități de alimentație publică, amendate cu peste 350.000 de lei

Adisa Codruț / 19 aug 2019 / 18:35
Unități de alimentație publică de pe litoral, amendate pentru nereguli
Unități de alimentație publică de pe litoral, amendate pentru nereguli

Peste 200 de unități de alimentație publică de pe litoral au fost verificate de către inspectorii din cadrul DSVSA Constanța. Controalele s-au lăsat cu amenzi de peste 350.000 de lei.

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 357.000 de lei, după ce au găsit neconformităţi în ce privește respectarea normelor legale din alimentația publică. Astfel, ei au verificat 211 unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, controalele având loc în perioada 12-18 august, informează Direcţia Sanitară Veterinară (DSV) Constanţa, ciatată de agerpres.ro.

Conform sursei citate, inspectorii sanitar-veterinari au sancţionat 36 de unităţi de alimentaţie publică, în urma controalelor efectuate în staţiunile turistice de pe litoral în această perioadă.

Cele mai multe neconformități pe care le-au găsit au fost referitoare la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comerţ în spaţii neautorizate sanitar-veterinar, ambalarea, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor, condiţii improprii de igienă etc.

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unităţi de alimentaţie publică au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 357.000 de lei, inclusiv confiscarea şi retragerea de la vânzare a unor produse alimentare improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare” se precizează în comunicatul de presă al DSVSA Constanţa. 

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26