Ebola, Congo: câți oameni a ucis epidemia într-un an. Cifre oficiale

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
În Congo este epidemie de Ebola. Foto: CDC /John Saindon
În Congo este epidemie de Ebola. Foto: CDC /John Saindon

Ministerul Sănătății din Republica Democrată Congo a dat publicității un buletin privind epidemia de Ebola. Bolnavii primesc două tratamente.

Ebola, Congo. Autoritățile din Republica Democrată Congo (RDC) anunță, într-un buletin al Ministerului Sănătății, citat de AFP, că febra hemoragică Ebola a ucis 1.905 de persoane într-un an și că 844 de bolnavi au fost declaraţi vindecaţi.

De la începutul epidemiei s-au înregistrat 2.842 de cazuri. Dintre acestea 2.748 au fost confirmate şi 94 probabile. Au fost raportate 1.905 de decese - 1.811 confirmate şi 94 probabile, precizează Agerpres. Ebola a fost declarată epidemie pe 1 august 2018 și ca zone afectate de virus sunt amintite provincia Nord-Kivu (Beni, Butembo-Katwa, Goma) şi marginal la provincia Ituri. Două cazuri au apărut şi în Uganda, țară vecină. Este a zecea epidemie de Ebola de pe teritoriul RDC de la izbucnirea bolii în 1976.

Ebola, Congo: tratamente

"Avem două tratamente acum, mAb114 şi REGN-EB3. Acestea sunt cele două molecule pe care le vom utiliza, deoarece, potrivit rezultatelor pe care le-am obţinut până acum, ele sunt eficiente", a declarat profesorul Jean-Jacques Muyembe, coordonatorul luptei împotriva Ebola în RDC, conform sursei citate.

Autorităţile sanitare americane, care au cofinanţat un studiu privind tratamentul Ebola, au declarat luni că tratamentele au dublat rata de supravieţuire a pacienţilor în cadrul unui studiu clinic desfăşurat în RDC. Astfel, mortalitatea a scăzut la 29% cu REGN-EB3 şi la 34% cu mAb114, în timp ce la persoanele care nu iau niciun tratament, rata mortalităţii este cuprinsă între 60 şi 67%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel