ATI, locuri insuficiente: trei pacienți, transferați de la Hunedoara la Arad

Angela Sabău |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Trei pacienți au fost transferați la SCJU Arad, la secția ATI, după ce la Hunedoara nu au mai fost locuri libere la secția de Terapie Intensivă.

Trei pacienţi din judeţul Hunedoara diagnosticaţi cu COVID-19 au fost transferaţi, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, la ATI, pentru că în Hunedoara nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.
Pacienţii au vârste de 58, 73 şi 79 de ani, toți trei bărbați și au şi alte afecţiuni medicale, printre care hipertensiune, obezitate, insuficienţă cardiacă.
„Am fost contactaţi azi-noapte (...) pentru a interna trei pacienţi din judeţul vecin. Deocamdată avem locuri disponibile pe terapie intensivă deoarece, la nivelul spitalului, am alocat, pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, atât Compartimentul ATI COVID-19 din Grădişte, cât şi Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II din incinta fostului Spital Municipal”, a declarat Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad, citează agerpres.ro
SCJU Arad are 31 de locuri la ATI, iar 14 erau ocupate marţi dimineaţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel