Austria, restricții pentru cei care vin din România

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Austria a  impus noi măsuri pentru cei care merg acolo din România. Astfel, după creșterea numărului de infecții din ultimele zile, cei care merg din România în Austria vor fi nevoiți să respecte unele restricții impuse de statul austriac.

Autoritățile austriece impun restricții pentru călătorii care merg din România în Austria. Astfel, cei care ajung în acolo din România trebuie să prezinte un certificat medical conform căruia sunt negativi la noul coronavirus, iar acesta nu poate fi mai vechi de patru zile.
Pe de altă parte, este posibil ca aceștia să fie testați la intrarea în Austria. Dacă acceptă asta și sunt declarați negativi, pot să se bucure de ședere în Austria fără restricții. Dacă, însă, nu acceptă și nici nu au certificat care să confirme că sunt negativi, atunci vor fi obligați să stea 14 zile în autoizolare sau carantină.
Iată ce spune Ministerul Afacerilor Externe:

„(...) partea austriacă a comunicat astăzi că, începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.
Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.
Partea austriacă a precizat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice”, se arată în comunicatul MAE.
De asemenea, se mai arată în document, partea română a evidențiat faptul că Austria este în prezent pe lista statelor exceptate de la măsura de carantină, fiind, totodată, una din destinațiile pentru care a fost permisă reluarea zborurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel