Autism, numărul cazurilor la copii în creștere

Rețeaua de ONG-ur vine în sprijinul copiilor cu TSA
Rețeaua de ONG-ur vine în sprijinul copiilor cu TSA

Autismul este considerate de către specialiști drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Prevalența variază între 4,5 și 13 la 10.000 copii iar incidența este de 1 la 166 copii. Însă în uultima vreme  numărul cazurilor cu autism a crescut foarte mult, potrivit unui studiu guvernamental.

Rata de autism la copii este de 1 din 40, în rândul americanilor, un salt imens față de estimarea anterioară de 1 din 59 de copii. Rezultatele sunt obținute în urma unui studiu efectuat de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA pe mult de 43.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.

Părinții copiiilor au fost întrebați dacă micuții lor au fost sau nu diagnosticați cu autism sau o tulburare de spectru autist (ASD) și dacă copilul în cauză încă se luptă cu un ASD. Specialiștii CDC colectaseră într-un studiu anterior doar informații despre persoanele de 8 ani care trăiesc în 11 zone rezidențiale. De data aceasta, au analizat o gamă de vârstă mult mai mare. Totuși cercetătorii au atras atenția că nu există un test biologic pentru ASD, tulburarea fiind astfel dificil de urmărit, prin urmare și diferitele metode de colectare a datelor pot produce rezultate foarte diferite.

,,Am început studiul știind că prevalența ASD a fost în creștere în ultimii 30 - 40 de ani. Cea mai recentă cifră se bazează pe un interval de timp mai mare decât ultima revizuire a CDC din 2014. Nu știu dacă" surprins "este cuvântul pe care să îl folosesc pentru a caracteriza rezultatele ", a spus Michael Kogan, directorul Biroului de Epidemiologie și Cercetare pentru Sănătatea Mamei și Copilului din cadrul Administrației pentru Resurse și Servicii Sociale din S.U.A, referindu-se la discrepanța dintre cifra anterioară de la CDC și noile cifre din studiul național.

Pe lângă estimarea prevalenței autismului, anchetatorii au observat că mai mult de un sfert dintre copiii cu ASD (27%) au luat un anumit tip de medicamente pentru simptomele bolii. Aproape două treimi (64%) primiseră tratament comportamental în anul care a fost derulat studiul, conform MedicineNet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel