Băile calde, posibile efecte benefice asupra inimii

Angela Sabău |
Data publicării:
Băile calde
Băile calde

Băile calde ar putea avea efecte benefice asupra inimii mai mult decât s-a crezut până acum. Unele studii observaționale sugerează acest lucru.

O baie caldă ajută la calmarea durerilor articulare, la eliminarea stresului și favorizează somnul. Un studiu publicat în revista Heart sugerează că băile calde zilnice sunt, de asemenea, asociate cu o sănătate mai bună a inimii.

Cercetătorii au analizat informațiile despre sănătate și stilul de viață auto-raportate de la peste 30.000 de oameni de vârstă mijlocie din Japonia. Participanții au răspuns la un chestionar la începutul studiului și au fost apoi urmăriți aproximativ 20 de ani. Persoanele care au făcut minim două băi în cadă săptămânal au avut un risc cu 28% mai mic de a face boli cardiovasculare. De asemenea, au avut un ric cu 26% mai mic de a face un accident vascular cerebral.

Studiul este doar observațional și nu dovedește că scăldarea zilnică în cadă reduce problemele cardiace. Însă cercetările anterioare au arătat că efectele băii în cada asupra corpului sunt similare cu cele ale exercițiului fizic. Totuși, cercetătorii de la health.hrvard.edu avertizează că baia în apă foarte fierbinte este legată și de moarte subită din cauza supraîncălzirii, confuziei sau înecului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel