Bărbat internat în stare gravă la spital după ce a luat după capul lui Paracetamol timp pentru a se feri de COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:

Un bărbat de 55 de ani din Neamț a ajuns la spital în stare gravă și riscă să își piardă ambii rinichi după ce a luat un an întreg paracetamol, în speranța că asta îl va feri de COVID-19. 

Timp de un an de zile, bărbatul în vârstă de 55 de ani a luat zilnic două pastile antiinflamatoare pentru a evita infectarea cu noul coronavirus și a nu face COVID-19. Nu a cerut sfatul unui medic, ci a luat medicamentul după capul lui.

Miercuri însă, ai s-a făcut rău, iar familia a sunat la 112. Din cauza stării grave de sănătate, medicii de pe ambulanță au decis să îl transporte la un spital din Iași. 

Medicul care îl tratează acum a spus, conform Antena 3, că pacientul va petrece următoarele două săptămâni în spital și că se ia în calcul chiar și un transplant renal, din moment ce rinichii bărbatului sunt afectați. 

Citește și: Medicul Tudor Ciuhodaru, AVERTISMENT după un deces cauzat de supradoza de paracetamol: ATENȚIE, NU E DE GLUMIT!

Specialiștii spun că paracetamolul nu reprezintă un pericol dacă este folosit, conform prospectului și al indicațiilor date de medic, atunci câd este nevoie de el.

Devine epericulos însă în cantități mari, cantitatea maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății fiind de doar 4 grame pe zi, și maximum câteva zile la rând, nu un an întreg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel