Bărbatul cu arsuri pe 70% din corp nu întrunește condițiile de transfer în străinătate

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
Spitalul Bagdasar-Arseni din București FOTO: Facebook ANT

Reprezentanții Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni au precizat că prahoveanul cu arsuri pe 70% din suprafața corpului nu întrunește condițiile de a fi transferat în străinătate.

Bărbatul de 71 de ani din satul prahovean Coada Malului, comuna Măgurele, care a suferit arsuri grave, joi, 4 martie, după explozia unei butelii, nu întruneşte criteriile de transfer în străinătate, au anunţat reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde se află internat bărbatul. Pacientul a fost supus investigaţiilor şi evaluării de către o echipă formată din chirurg plastician, chirurg de chirurgie generală şi medic ATI, iar, în conformitate cu ordinele Ministerului Sănătăţii aflate în vigoare, s-a stabilit că el va fi tratat în continuare la această unitate sanitară, întrucât nu îndeplineşte criteriile pentru a fi transferat în străinătate.

Conform datelor comunicate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, victima are 71 de ani, ultimele evaluări efectuate înaintea preluării acesteia de către elicopterul SMURD arătând că a suferit arsuri pe circa 50% din suprafaţa corporală. Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţase că, după explozia neurmată de incendiu a unei butelii, a fost rănit un bărbat de 47 de ani, care are arsuri de gradele III şi IV pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală şi pe căile aeriene, arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel