Bărbatul cu arsuri pe 70% din corp nu întrunește condițiile de transfer în străinătate

DCMedical Team / 04 Martie 2021 / 19:13
Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
Spitalul Bagdasar-Arseni din București FOTO: Facebook ANT

Reprezentanții Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni au precizat că prahoveanul cu arsuri pe 70% din suprafața corpului nu întrunește condițiile de a fi transferat în străinătate.

Bărbatul de 71 de ani din satul prahovean Coada Malului, comuna Măgurele, care a suferit arsuri grave, joi, 4 martie, după explozia unei butelii, nu întruneşte criteriile de transfer în străinătate, au anunţat reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde se află internat bărbatul. Pacientul a fost supus investigaţiilor şi evaluării de către o echipă formată din chirurg plastician, chirurg de chirurgie generală şi medic ATI, iar, în conformitate cu ordinele Ministerului Sănătăţii aflate în vigoare, s-a stabilit că el va fi tratat în continuare la această unitate sanitară, întrucât nu îndeplineşte criteriile pentru a fi transferat în străinătate.

Conform datelor comunicate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, victima are 71 de ani, ultimele evaluări efectuate înaintea preluării acesteia de către elicopterul SMURD arătând că a suferit arsuri pe circa 50% din suprafaţa corporală. Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţase că, după explozia neurmată de incendiu a unei butelii, a fost rănit un bărbat de 47 de ani, care are arsuri de gradele III şi IV pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală şi pe căile aeriene, arată Agerpres. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy