Băutura care curăță mizeria de pe tubul digestiv. Vlad Ciurea: Să fie pe stomacul gol. Evacuează tot

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
Bautura, Vlad Ciurea - Foto: Freepik
Bautura, Vlad Ciurea - Foto: Freepik

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit băutura care curăță corpul și tubul digestiv de mizerie. Mai mult, spune că această băutură pune creierul în mișcare.

Adoptarea unui obicei sănătos încă de la prima oră a dimineții are un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale, conform studiilor medicale. Un aspect esențial este stabilirea unei rutine de trezire constantă. O trezire la aceeași oră în fiecare dimineață contribuie la reglarea ritmului circadian și îmbunătățește calitatea somnului.

De asemenea, studiile au evidențiat beneficiile activității fizice matinale, care sprijină nu doar starea de sănătate fizică, ci și cea mentală. Exercițiile dimineața eliberează endorfinele, îmbunătățind dispoziția și concentrarea pe tot parcursul zilei.

Medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea ne sfătuiește să avem dimineți liniștite și să acordăm mare atenție unor lucruri extrem de importante: aerul proaspăt și băutura care ne pornește organismul dar și de relaxare.

Vezi și: Beneficiile surprinzătoare ale trezitului devreme și cum să faci tranziția mai ușoară

"Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, în prima oră, să cautăm să respirăm aer curat!

Indiferent unde ne aflăm această respirație este foarte bună.

Un membru al Academiei ruse ne-a spus odată cum să trăim 150 de ani sănătoși. A stat în Siberia şi asta era soluția nr. 1: să respiri cât mai sănătos", spune medicul Vlad Ciurea.

Băutura care curăță organismul și îl pune în mișcare: Primul pahar evacuează toată mizeria tubului digestiv

Foto: Freepik @lenblr

"Această bijuterie, numit creier, pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate. 

Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente", spune medicul.

Ei bine, medicul Vlad Ciurea recomandă să bem două pahare de apă la temperatura camerei și spune că primul pahar este extraordinar, iar al doiea are un cu totul alt efect și mai important. 

Un obicei simplu, dar esențial pentru sănătatea noastră este consumul unui pahar de apă imediat după trezire. Studiile medicale au evidențiat importanța acestui gest în promovarea unei stări de bine generale și menținerea unui organism sănătos.

Atunci când suntem în repaus pe timpul nopții, organismul desfășoară procese de detoxifiere și regenerare celulară. Consumul de apă la prima oră a dimineții sprijină acest proces, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în timpul nopții și restabilind echilibrul hidric în organism. Un studiu publicat în "Journal of Nutrition" a arătat că hidratarea adecvată dimineața contribuie la îmbunătățirea metabolismului și a funcțiilor cognitive.

De asemenea, apa consumată dimineața stimulează sistemul digestiv, pregătind organismul pentru prima masă a zilei. Un alt studiu realizat de Asociația Americană a Dieteticienilor a demonstrat că un aport adecvat de apă la începutul zilei poate reduce riscul de constipație și îmbunătăți absorbția substanțelor nutritive.

"Prima băutură trebuie să fie un pahar de apă la temperatura camerei pe care îl bem cu înghiţituri mici. Aşa obţinem energia din interior, mai ales că în creier avem 78% apă. 

Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea. 

Vezi și: Cum poți să faci AVC sau infarct din cauza cinei. Care este greșeala fatală pe care o facem cu toții

Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.

Primul pahar de apă plată evacuează toate dejectele tubului digestiv.

Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune "locomotiva" în mișcare", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

În plus, hidratarea matinală este esențială pentru menținerea pielii sănătoase. Apa furnizează hidratare pielii de la interior către exterior, conferindu-i un aspect radiant și contribuind la prevenirea uscăciunii și a ridurilor. Studii au arătat că persoanele care consumă cantități adecvate de apă au o elasticitate mai mare a pielii și o textură mai fină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel