Băuturi potrivite dimineților. Se consumă pe stomacul gol

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiurile dinierburi care au proprietăți vindecătoare. Foto: Pixabay
Ceaiurile dinierburi care au proprietăți vindecătoare. Foto: Pixabay

Diminețile pot fi începute cu una dintre următoarele băuturi, benefice sănătății și metabolismului.

Lichidele consumate dimineața pe stomacul gol pot oferi corpului un început bun al zilei, dar și hidratarea necesară după o noapte de somn. Fie că este vorba despre ceai verde, negru, de ghimbir, sau doar apă cu lămâie sau oțet, fiecare alegere poate fi potrivită. 

Apa cu lămâie

Beneficiile consumului de apă dimineața sau după ce ne trezim sunt multiple. Pe lângă drenarea toxinelor și hidratare, 2 pahare de apă pot mări arderile metabolice, scrie Health Line. Apa poate fi infuzată cu lămâie, ierburi aromatice sau fructe, pentru un aport de vitamine. De asemenea, 28 de grame de suc de lămâie acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina C.

O lingură de oțet de mere, deși neplăcut la gust, ajută organismul să mențină un nivel echilibrat al zahărului din sânge, studiile incipiente demonstrând că poate distruge bacteriile patogene. O opțiune mai dulce este apa de cocos, plină de vitamine și consistentă, reducând apetitul. 

Află ce alte băuturi mai sunt recomandate și ce efecte au dacă sunt consumate pe stomacul gol, într-un articol pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel