Băuturile care îți cresc tensiunea: cum eviți să faci hipertensiune

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alcool  FOTO: pexels.com
Alcool FOTO: pexels.com

Pe caniculă parcă am bea ceva rece. Dar anumite băuturi cresc riscul de hipertensiune. Iată ce trebuie să eviți și de ce:  

Băuturile în cauză sunt cele care conțin alcool. Puteți reduce riscul de hipertensiune evitând sau limitând alcoolul? Experții și studiile realizate de ei arată că da! Dacă aveți hipertensiune arterială, reducerea cantității consumate de alcool poate fi o parte importantă a tratamentului.

Iată de ce trebuie să le aviți: 

Consumul de alcool crește tensiunea arterială, chiar dacă nu ești un băutor serios, arată un studiu din 2019 (link direct), publicat în Journal of the American College of Cardiology și un altul din 2017 (link direct studiu), publicat în The Lancet. 

Chiar și atunci când consumi ocazional trei băuturi în timpul unei mese sau la o petrecere asta poate provoca o creștere temporară a tensiunii arteriale, arată experții de la Asociația Americană a Inimii (link direct). Iar dacă ești un băutor obișnuit - bei două băuturi sau mai multe în fiecare zi - îți poți crește riscul de hipertensiune arterială pe termen lung, arată primul studiu enunțat (din 2019, link direct).

Hipertensiunea este ceva pe care cu siguranță vrei să îl evitați. Este numită ucigașul tăcut. Chiar și atunci când nu provoacă niciun simptom, îți crește riscul de infarct mortal sau de accident vascular cerebral. De asemenea, poate provoca pierderea vederii și insuficiență cardiacă ori renală. 

Evitarea alcoolului poate reduce riscul de hipertensiune arterială, iar reducerea cantității consumate vă poate ajuta să tratați hipertensiunea notează aceiași experți de la American Heart Association (Asociația Americană a Inimii).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel