Urmărește dezbaterea live

Bebeluși morți pentru că spitalul nu a avut dotări să-i salveze. Control de la Ministerul Sănătății

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dispus un control la Spitalul "Marie Curie" din București după ce 30 de bebeluși au murit acolo în ultimul an. Conducerea unității medicale a invocat lipsa de dotări ca motiv pentru că nu s-a reușit salvarea micuților.

UPDATE 16.08 Conducerea Spitalului Marie Curie a dat câteva precizări publice AICI. 

Știrea inițială:

În ultimul an au murit 30 de bebeluși la Spitalul Marie Curie din București, iar ministrul Sănătății a dispus acolo un control. Conducerea unității medicale susține că medicii nu ar fi avut dotările necesare să-i salveze. 

”În România, mor foarte mulţi copii la nivelul 2 de îngrijire medicală, ceea ce este un lucru foarte grav. Suntem chemaţi de multe ori în justiţie pentru omor din culpă pentru că nu putem să îi primim în spital. Nu putem să îi aducem în spital din varii motive şi mor acolo. Asta este problema noastră. României îi lipsesc 100 de paturi de ATI cu personal, cu finanţare, cu consumabile. La noi, pentru că este o presiune extraordinară, suntem o secție care lucrăm cu grad de ocupare 110%, cel mai înalt grad de îngrijire medicală neonatală Terapie Intensivă. 

De când am dat drumul aplicaţiei informatice, 30 au murit pe listă şi ne-am uitat la ei pentru că nu am putut să le facem nimic. Nu am putut să îi internăm să îi tratăm”, a spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel