Bebeluș infectat cu stafilococ auriu în Spitalul din Baia Mare

DCMedical Team / 21 sep 2018 / 22:04

Părinții unui nou-născut spun că pruncul lor s-a infectat în Spitalul din Baia Mare cu stafilococ auriu. Și nu e singurul caz! Încă bebeluș, născut în aceeași zi, a avut aceiași infecție. Conducerea spitalului face anchetă epidemiologică.

Acuzații grave la adresa Spitalului din Baia Mare. Părinții unui bebeluș venit pe lume acum o săptămână, prin cezariană, susțin că pruncul lor ar fi fost infectat cu o bacterie din spital.

Perfect sănătos la naștere

Băiețelul s-a născut perfect sănătos, ba chiar a primit nota 10, dar la două zile după au început să îi apară pe corp inflamații, ca niște bășici.

Ciudat, analizele de sânge au ieșit bine, așa că nou-născutul a fost externat. Acasă, însă, cu tot tratamentul dermatologic, leziunile s-au extins. Tatăl povestește că atunci când pustulele s-au spart, în urma lor au rămas răni pe corpul micuțului.

Izolat și tratat cu antibiotice

Copilul a fost internat în spital și este izolat, împreună cu cama sa, într-un salon. I se administrează antibiotice. Femeia și soțul ei sunt convinși că băiețelul a luat microbul din spital, dar medicii exclud așa ceva.

Purtătorul de cuvânt a spitalului a declarat, pentru TVR, că „sunt leziuni cutanate produse de o exotoxină, stafilococ auriu, sensibil la antibiotice. Deci nu este un germen de spital!" Mai mult hiar, medicul spune că acest stafilococ se găsește peste tot, „pe toate suprafețele, pe pielea umană...

Nu e singurul caz

Totuși, cazul nu este singular. Un al doilea bebeluș, născut în aceiași zi cu primul, a fost infectat cu tot cu stafilococ auriu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut să se facă o anchetă epidemiologică, „pentru că acest tip de infecție poate să apară inclusiv de la mamă". Totuși, ea recunoaște că „nu există în această lume spital fără infecții asociate actului medical”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy